Friday, December 5, 2008

sesi soal jawab

Soalan dengan jawapan yang membina.

1. Apa nama fikri frantic?
Muhammad Nur Fikri B. Mohd Firazan, itu yang telah terkandung dalam kad pengenalan aku.

2. Tinggal mana?
Skudai, Johor Bahru.

3. Frantic, awak ni kiut ah. Boleh tahu rahsia?
Ha ha ha ha.

4. Kaw cakap yang kaw suka kumpul kasut. Ape yang kaw dah ada?
i. 2003 - Converse pro star canvas ox white - Dah jual.
ii. 2003 - Adidas Samba Velcro leather lo blue/white - Member aku buat main takraw, rabak dah buang.
iii. 2005 - Converse Jack Purcell canvas lo Black - Rabak buat berkebun, buang.
iv. 2005 - Converse CX-250 Leather ox white/grey/blue - PLKN, rabak.
v. 2006 - Vans No Skool Leather Lo Black/pink
vi. 2007 - Vans No Skool Leather Lo White
vii. 2008 - Vans Slip On Velvet Olive - Member aku pinjam
viii. 2008 - Converse All-Star canvas Lo Olive/plaid/brown
ix. 2008 - Macbeth Eliot Leather Vegan Lo Black/white
*if totalkan semua duit beli kasut, dah boleh tunang kot.

5. If kaw dah beli rumah, benda pelik apa yang kaw akan pasang?
Sebatang strip pole dekat bilik aku, boleh aku bersenam.

6. Kaw suka band apa?
Seperti boy, cak lempong-core. Hahaha. Aku suka lagu Komplot, bla bla blast!, ngan The Last Shadow Puppets. So anda semua paham dengan genre lagu yang aku minat?

7. Siapa girlfriend anda? perempuan macam mana anda suka?
Aku single okay? tiada siapa nak dekat aku ni. Aku suka Lady Gaga, suruh dia kahwin dengan aku cepat!

8. Frantic, kalau gadis aku merajuk, apa yang patut aku buat?
Belanja dia makan aiskrim la kedekut. Dia cakap je taknak, tapi nanti aku pasti dia akan tersenyum.

9. Siapa kawan paling lama anda?
Diyana, senai, dia belajar kat taylor's college. Plus iman anuar, dia belajar dekat Uitm shah alam.

10. Apakah benda terakhir yang kaw akan buat sebelum mati?
Aku nak minta tandatangan ashlee simpsons. Lepas dah dapat, aku mengucap. Lepas tu sila tembak aku.

11. Blogging atau myspacing, mana yang anda minat?
Aku rela tidur, bangun dan tidur balik.

12. Apakah makana dan minuman kegemaran anda?
Aku seorang junk food lover, so aku suka makan fascini sambil minum appletizer, omg! omg!
*aku tengah sangap makan lecka lecka ni :)

13. Apa dress code anda? anda suka berpakaian seperti siapa?
Tengok perut aku la, nk dress apa? hahaha.

14. Apakah cita-cita anda?
Aku fikir nak membuka ladang ternakan aku sendiri. Jika tidak jadi, aku ingin menjadi juruletih plkn.

15. Kenapa anda minat seni foto?
Kenapa anda minat kekasih anda? Sebab ia sesuatu yang memuaskan.

16. Apa pendapat kaw tentang orang yang selalu ke blog kaw?
Mereka baik, ambil berat, at least he or she ada take some time untuk baca. Aku suka orang yang membaca nukilan aku, dan yang selalu drop comments, aku lagi lagi sayang.

17. Kenapa perut kaw besar, dan kaw juga semakin membesar?
Lihatlah konsep pemakanan aku, dan kaw mungkin juga pernah dengar perkataan "tumbesaran".

18. Kalau kaw ade duit banyak, kaw buat apa?
Aku akan pastikan duit itu habis dalam masa 1 jam 25 minit. Aku tahu nak buat apa.

19. Berikan 3 situasi dialog yang kaw selalu idamkan.
i. Lady Gaga : Fikri frantic, will you marry me?
ii. Nikon Malaysia : Itu D300 yang kaw mintak, ambil sekali sebiji lens telephoto ngan fisheye.
iii. Cimb Bank : Baki akaun anda, RM123,456,789.00

20. Apa pendapat anda tentang kedai mamak di sekitar pekan?

Aku agak keliru antara kedai mamak dan McDonalds. Sebab harga makanan lebih kurang juga. Nasi Goreng Daging Merah RM7.50? Air Masak 50 sen? lahanat punye mamak.

7 comments:

ML Amnesia said...

sungguh.
aku nak bunuh kau!
ahha!
only after youget the Ashlee Simpson sign.
You die the I take the sign.
:D
simple as that!
Ahha!

Little Nyonya said...

haha!!
kasot kamu sgt banyak ya?
hihi..
mawu pinjam?
muleh?

Amira Zafirah said...

=))
*gelak guling guling emoticon YM*

sha_nixira said...

hhhahahaha
syg u lalink!

red blossom said...

kasoot bnyk, seb bek aku x muat..

lau x da lme aku pnjam..

wawawa...

HafHaf said...

hahaha!
Smelling bananas and/or green apples (smelling, not eating) can help you lose weight!
hah amik tue i jumpe kat yahoo search. hah cube ah mane tau kurus skit kan. eheh

jiher said...

i merajuk!
nak eskim!!
hahhaha