Wednesday, December 10, 2008

when frantic is dead

Mendengar : Plague Of Happiness - Blizkrieg Society
Blog update request by : Cruzito, Yana.

Post kali ini tiada kene mengena dengan tajuk di atas. Ok, mari menjadi racist sekejap sahaja. Lepas ini kita bertaubat. Kita buka perbincangan tentang Obama menjadi presiden kulit hitam pertama di amerika. Aku tiadalah hitam sangat, jadi aku boleh mencaci beliau di sini. Jika ISA menangkap aku, haraplah maaf dan doakan aku selamat sepanjang tempoh tahanan. Ini blog aku, suka hati aku hendak tulis apa. Lihatlah di amerika, mereka mempunyai rumah putih, atau white house. Dan ia dibina untuk white man, atau orang putih yang akan memerintah mereka. Sekarang ia telah bertukar geran kepada seorang yang lebih gelap dari aku. Hahaha. Dan sekarang, kerajaan amerika haruslah menempah beberapa tong cat hitam jenama ici dulux. Atau mereka juga boleh membina sebuah Black House kepada black man kesayangan mereka itu. White man should lead white man. Mereka yang hitam cumalah cucu cicit bekas pendatang dan hamba di amerika yang kosong satu ketika dulu. Aku juga tidak paham kenapa ramai orang suka layan music nigga, negro, black aka buruh buruh itu. Aku pernah buat satu research di mana salah seorang manager music top nigga ini ialah seorang yahudi. Dan yahudi itu juga telah banyak melaburkan wang kepada syarikat rakamannya untuk mencipta, menulis lagu anti orang inggeris ataupun gangsta music. Dasar perampas kot, mereka iaitu si nigga dan yahudi ni semua adalah pendatang kepada bumi orang putih itu. Okay, kita lihat di bumi malaysia ini. Aku sendiri tidak rela aku dipimpin oleh seorang cina atau india. Walaupun kau semua boleh kutuk, hina caci si pak lah tu, tapi beliau tetap melayu. Dah nama negara ni pun malaysia, biarlah si Malay yang akan pimpin tangan aku. Biarlah singapura jatuh ke tangan orang lain, aku tidak rela malaysia jadi mangsa seterusnya. Ramai orang tidak suka sebab aku palang si obama tu. Biarlah, itu pendapat aku. Presiden amerika semua macam itu. Semasa pilihanraya baik sampai pijak semut pun tidak mati, bila dah dapat tempat di kerusi pemimpin mulalah tunjuk siapa bos. Ok, kembali ke malaysia. Masalah kita pula, jika tiada yang mati maka tiada siapa akan bertindak. Lihat kejadian tanah runtuh di bukit antarabangsa tempoh hari. Dekat tv, semua ramai orang berkata mereka telah membuat laporan tentang gegaran, tanah mula runtuh sedikit di belakang rumah mereka. Tetapi aduan mereka tidak diambil kisah oleh si pemimpin, mahupun jkr. Di sekolah-sekolah misalnya, selagi tiada murid dilanggar di hadapan pintu pagar sekolah, selagi itulah pihak kerajaan tidak akan membina jejantas mahupun lampu isyarat. Baiklah, kembali ke kisah bukit antarabangsa. Aku tengok seluruh proses usaha menyelamat di tv. Ada satu laporan di mana seorang pak cik melayu tidak diberi layanan dan dia cakap anggota keselamatan yang bertugas di situ seperti tentera darat, rela, polis bomba dan smart cuma duduk di situ. Jika aku di situ, sesungguhnya aku akan menampar muka pakcik itu, punyalah si askar tu baik sampai dapat membina sebuah jambatan. Aku rase pakcik itu yang malas. Dengan tidak menggunakan tenaga kelakian beliau untuk menyumbang tenaga dan sebok mencari salah anggota keselamatan yang sedang berehat sebentar setelah penat mengangkat timbunan rumah milik pakcik itu. Dahulu mungkin pakcik itu dapat berlagak dengan saudara mara mereka dengan berkata : "view rumah aku cantik, dekat bukit, semua boleh nampak." Tetapi sekarang, semua dah clear semua juga boleh nampak. Dan pakcik yang sebok mengata dan mengamuk tentang si anggota keselamatan yang sedang berehat itu, mungkin sekali boleh menumpang rumah saudara yang pernah mereka berlagak itu. Aku mohon maaf jika pakcik mengamuk yang masuk tv itu ialah saudara, datuk mahupun bapa kamu. Sesungguhnya orang yang tidak reti bersyukur seperti pakcik itu harus segera diberi kelas moral. Entahla, segelintir orang senang memang kurang biadap kot. Sekurang-kurangya, cakap terima kasih dekat anggota keselamatan yang bertugas pun dah cukup. Mereka tidak mahupun duit kamu yang telah tertimbus tu. Terima kasih juga cukup bukan?

7 comments:

bo0dak kechik said...

sungguh beremosi!
btw, sush2 sgt, ko je la jd pm kat msia ni...
gnti si najib 2..
huhuhuhu..

ML Amnesia said...

betul. betul.
dasar orang senang tak sedar diri.
harharhar.
bunuh sama itu pak cik.
:D
(ayat di atas hanyalah mainan sahaja. budak2 dibawah umur 12 tidak seharusnya ikut. saya ulang tidak seHARUSnya ikut.)

amirul iman said...

wah banci.

aku setuju ngan kau.

kite geng!

haha.

Amira Zafirah said...

sangat la betol.

&&& taw tak. even dh diberi tmpt tnggl sementara by the gvrnmnt, mereka tak dduk okay.
yela, kte pon sementara so dduk la kt skola je. siap bg tilam bantal mknan sume, mengalah kn orng banjir kilat kt pantai timur.

tp, dh kate orng kate. end up;
stay dkt hotel -> gvrnmnt tanggung
injured msuk Gleaneagles Hosp -> gvrnmnt tanggung.

wadefak maan. kau dh kaya, holiday ovrsea evry mnth, ini pon nk gvrmnt tnggung.

*shit. emo shit sgt aku. fak.

Little Nyonya said...

wah sangt bernas!
yeay!
idop frantic!

Diyana said...

woooow, i'm impressed.
part atas tu aku kurang on ur side, but part psl bkt antarabangsa i am so with yoU!!
dye dpt hidup tu pn bersyukur la. ada yg meninggal dan dye leh dok complain. gi la tlg, gi la help some way. bengong btl dye.

aina said...

hey.hey

nice blog.nice post.

:))