Sunday, January 18, 2009

why so serious

puas aku pikirkan, akhirnya aku dapat ekstrak apa yang bakal menjadi benda best atau isu pada tahun ini.

*angguk taw. serius nih

1. Setelah semua budak telah mempunyai sebijik mahupun dua bijik kamera pusing-pusing, tahun ini si hipster akan cuba-cuba pakai lomo camera lak. Benda nih memang dah lama budak-budak lomokids pakai, tapi kau semua tahulah perangai si hipster nih. Tak percaya? tunggu. *Aku masih tidak dapat sebijik kamera pun. Korang taknk donate ke?

2. Transformasi indie ke hardcore pula. Setelah ramai band ngaku mereka indie, even sekarang rock kapak pun main gig. Mereka akan mencuba muzik hardcore pula. Bittersweet akan ditinggalkan kerana mereka tiada lagu baru lagi. Rakyat akan cuba muzik hardcore seperti second combat dan forsaken pula.

*sekarang geleng. tak serius sgt dah.

3. Penggunaan bag besar. Bag tepi dah ramai pakai. Seperti kata zaf bag mengaji. Bag-bag yang banyak kompartmen senang cerita bag skate kembali menyerang pasaran.

*singgah minum.

4. Habisla industri baju DIY. Gig sekarang masuk RM20. Bukak booth RM50. Macam mane nak sale? hahaha. Sekarang ramai pakai baju vintage, nama trendy untuk baju bundle.

5. Ramai wanita akan main band. Tidak kira genre, asalkan band ah. Semua nak ikut macam couple. Hari itu ada minah nih main kat uox nye battle of the band. Dah macam stripper. Wahahaha

6. Kejatuhan penjualan cd. Semua orang suka sangat download. Even artis sekarang bagi je cd kat orang. Selepas terciptanya MP3 musnah industri muzik kita. Aku rasa patut haramkan je penggunaan mp3.

*sekarang minum, if dah order.

7. Filem malaysia makin maju. Tapi cerita si afdlin shauki ah. Lain semua masih failed lagi. Hahahah. CG cam sayur hanyir je. Buruk lagi membazirkan wang pembeli tiket wayang.

8. *Luar dari topik. Siapa nak beli Sony Alpha A200 Twin Lens Kit (18mm-70mm + 70mm-300mm) + Sigma Electronic Flash Gun EF-530 DG ST (Sony ADI), Jika beli dekat kedai, kit camera RM2200 + Flash RM735. Aku ada lubang, RM2500 barang baru, siap delivery. Bukan second hand. Jika berminat, contact aku sebelum habis.


Ah ha ha ah haha Ah haha ha haa ahha hee haa ha *jangan lucah ah.

why so serious? joker; the dark knight.

8 comments:

amirul iman said...

hahaha.

battle of the band kt pwtc ari tu cm bungok r.

nyanyi lagu indon pun ade.

nadiah anwar said...

abg seksi,
mcm mana pulak dgn si hipster tgk gig post rock sambil makan cupcake dgn kepala diangguk angguk kan? *konon2 layan la tu.
haih!

L Antitesis said...

tu name nye perubahan.
ape nk buat kene terima juge.
kau pn akn hanyut juge.
tp klu sume mkn tahi,yg lain pn mahu ikut ke?

fikri frantic said...

aku pun plan nak beli lomo.
ahahaahaha
adakah aku juga hipster?

Little Nyonya said...

kamuh cengal..

raisa said...

pnat bace
haha

bo0dak kechik said...

ha ha ha...
die buat lawak la...

Safwan said...

aku tak setuju dgn point no.5.
kenape mesti nk argue psl jantina dlm perfoming / music? apa bezanya dorg? n kenapa kalo pmpuan perfom harus dirujuk kepada couple? byk band2 mat saleh ada line-up pompuan & dorg bleh maju. so knapa kita yang ada scene kecik ni perlu persoalkan ttg jantina utk perfom & smbangkan sesuatu pada scene? dun tell me - "eh, pmpuan xleyh perfom..xmanis org tgk".

dun be a Sexist