Sunday, February 1, 2009

i'll drive you to the end

Diyana, my bestfriend from kid age. Sayang gila kat kaw.

23 Jan 09/ frypan day.

Okay, pada hari ini aku telah kembali ke tanah air ku setelah sebulan bertapa di bilik B250 kawasan perumah flat kos rendah kediaman rasmi pelajar KTPM bangi Anti-air. Aku bertolak dari stesen ktm kajang pada jam 3:15 ptg dan tiba di stesen ktm tampoi/skudai pada jam 12 mlm. 9 jam la shial, haram jadah punya ktm. 2 jam stuck kat stesen bangi. Diorang cakap ada enjin rosak, bla bla. Sampai dekat stesen tuh, mama ngan papa amek. Mama cakap aku dah kurus sangat. Aku tengok sama sahaja perut buncit aku ni. Sampai pun dah malam, aku tiba di rumah dalam keadaan segar bugar sebab dah puas tidur dalam train lembab. Aku mencapai laptop mama, online sampai mata aku dah bengkak. Aku terus tidur lepas tuh. Aku dah janji ngan naness nak jumpa dia esok paginya di Kassim, sebuah restoran yang terkemuka di taman sri pulai.

naness la nih.
24 Jan 09/Mandey
Bangun macam biase, kol 1130. Pagi-pagi lagi nanees dah text aku suruh aku siap bla bla bla. Aku buat dunno je ah. Maybe aku nih memang tkde perasaan kesian semua. Aku cari mama, cium pipi mama wish mama gud morning, biasa ah. Anak mama. Aku tengok di dapur. Aku lapar. Gila lapar. Mama dah masak nasi guring. Tak sedap, wek wek. Kene aku alter sedikit letak lauk. Terus sedap. Aku menggapai towel. Pergi mandi (aktiviti mandi dan memakai baju yang kurang bermanfaat untuk anda). Setelah siap, aku menggapai bag buku dan meminta izin mama untuk keluar demi menyiapkan kerja akaun pemberian lecturer kesayangan aku tu. Aku pun keluar rumah, jalan sambil message nanees.
Tiitt teeett tuutt teett tiitt henfon ku berbunyi.
Aku: Hui pompuan, gerak ah. Aku dah nak sampai kat kassim nih.
*padahal aku baru gerak. haha.
Nanees : Ko kat mane? Aku baru nak jalan nih.
Aku: Jalan je ah. Nnti ko nampak aku.
*Aku tiba di jalan raya dan menyimpan henfon takut kene ragut. Sini kawasan top peragut.

Aku tiba di kassim. Aku cari meja kosong. Aku duduk. Tiba-tiba aku disapa oleh remy, razak dan seorang aku yg pernah tengok muka tapi tidak tahu nama. Mereka duduk tanpa dijemput. Sebelum mereka berkata-kata, aku dah dpt agak. Mereka akan suruh aku belanja punya. Banyak cantik. Betol sangkaan aku. Mereka memang suruh aku belanja. Aku cuba mencari helah untuk lari dari mereka. Aku cuba untuk mengayat, namun aku gagal. Aku duduk sahaja dan mamak mengambil pesanan. Aku cuma memesan air teh O' ais. Tetibe, *henfon aku menyanyi.
Nanees: Kat mane kau?
Aku: Kat kassim ah.
*aku terus cabut time tuh. Razak ngan remy dah buat muka pelik.
Nanees: Aku kat kassim nih ah.
Aku: aku kat blakang ko ah gile.

Nanees memutarkan badannya, tersenyum melihat kelibat aku. Aku meminta nanees untuk tunggu dulu supaya aku dapat meminta izin mengundur diri dari rakan-rakan di kassim sebab kita kan melayu, ada adad. Razak suruh aku minum dulu. Jamah dulu katanya. Aku membayar duit teh aku dan terus cabut ke aminah pula. Aminah tu dekat je sebenarnya. Macam Lot 10 ke Pavi jarak dia. Okayla, at least dapat gak aku save duit aku. Sampai kat aminah, kitorang duduk di satu penjuru ah. Lokasi yang agak jauh dari masyarakat. Aku letak bag di atas meja. Mamak datang mengambil order. Aku mengorder air, nanees juga. Aku cam biase, segan ah 1st time. Senyum kambing je dan terus membuka topik untuk dibualkan. Bebel lagi bebel, air sampai. Aku minum air tuh. Sruup sruup. Aku sedut sampai setengah gelas. Aku membuka bag. Terus menyiapkan kerja aku. Aku buat soalan yang mudah je, ye ah. Nak tunjuk hero depan gadis. Sambil aku buat, aku bergurau dengan nanees. Nanees yang sebelumnya duduk di hadapan bertukar tempat dan duduk di sebelah aku. Kemudian, minah tu bantai cek isi kandungan bag aku. Haha. Aku diam je ah. Sopan je buat keje. Kerja dah siap. Aku menyambung perbualan (sebuk je nak taw kan?, blah! aku tknk cite ngan korang). Dah boring, ye ah. Lepak kat mamak. Bukan dapat main game ke, free movie ke. Aku terus ajak die blah. Time bayar, nanees suruh aku belikan dia gula-gula nano-nano. Dah macam nama die lak. haha. Then aku lepak taman ngan die, main buai. Tetibe ibu dia datang. After that, aku balik.

28 Jan 09/Wetnessdey
Setelah puas pujuk iman, aku berjaya mengajak iman ke cs. Gemok ikot gak. Aku nak tgk movie ngan nanees. Iman follow gak. Otak gila ramai orang, dah macam ada grand fair. Jumpa gak ah ramai junior aku. Iman pun dah mcm orang kurang siuman sepanjang berjumpa dengan rakan-rakan lama. Aku membeli tiket wayang. Aku tak payah beratur. Ada member time tuh, bg dia je. Aku pun pegy makan dulu. Then terus bergegas ke wayang. Aku, nanees dan iman tgk cite tuh. Layankan je. Dah habis, kitorang pusing-pusing area cs cam tak pernah masuk cs. Nanees suka sangat makan muffin, aku belanja dia mkn muffin kat kenny rogers. Haha. Then kitorang amek gambar, terus bergegas pulang.
Suka sangat minah nih makan muffin
Manja ah tuh kunun.
Lentok, penat kot.
Selepas itu, mahbu text aku. Suruh aku gerak gi singgah selalu. Aku dah janji nak shisha ngan mahbu, haziq, seven dan pain bersama. Aku terus bergegas ke sana. Diorang gila lempun. Dekat setengah jam aku tunggu, baru muncul. Aku terus mengorder grape + mint + ice. Order juga nasi gurin seafood dan air teh O' ais. Aku tunggu dan tunggu, terus muncul bong shisha tuh. Aku geram, terus aku sambar dan hisap sepam dua. Cantek, memang okay flavouring dia. Terus passing kat rakan-rakan. Kemudian mahbu mintak suruh tukar arang. Time tuh heavy gila. Aku hisap sepam dua lg. Aku bg kat haziq, muka dia dah merah gila. Rupanya kawan aku tuh dah habis high. Dah tak larat nak masuk lg. Haha. Dah habis makan, kitorang terus pulang. Time balik tuh, aku kene berus ngan member aku pasal result aku yg teruk. Sayang korang douh.

1 Fabtotalruary 09/ Sandy.
Aku akan pulang ke kolej. Rindu douh kat rerakan semua. Rindu juga dekat ira. Nak jumpe die sangat.
Aku, zaf dan sabri.
8 Feb 09 / Sunday juga.
Aku akan ke gig parkway drive. Aku ingin berjumpa sesultaan dan apatt. Sesultaan suro aku pakai macbeth aku. Tadehal punye ah.
Parkway Drive, 8 feb 09. Jum datang.

*Aku nak buat kerja akaun aku. Tidak siap lagi weyy. Esok dh nak balik kolej. Uwaaa.

8 comments:

amirul iman said...

kau tak cerita pulak kau tengok movie apa kt cs. haha..

Miss Nadnod said...

:D btw btw.. gamba yg ade nme u kat perut tu en.. howt2 ;D

Little Nyonya said...

weh!!
ti post ar kat blog..
bout ur gig parkway drive tuh..

amie said...

fuh parkway drive
ha ye ye
btol ckp org atas ni
citer la pasal gig parkway drive
up gmbar skali okeh
;)

najihahnajmi said...

wah!
beraksi lucahh nampak!
hahaha

Diyana said...

wakaka, best giler gambar. dude post post kaw selalu penuh detail...i like!! XD

bo0dak kechik said...

ha?
g cs ngok citer pe?
upin dan ipin ae?
hahaha...

chomeldvery said...

ooo...dh ada awek ye...korg tgk citer apa yek?