Thursday, October 16, 2008

operasi mingguan

hear no evil, speak no evil, see no evil.
*the faker fake siblings

halwa telinga : The Great Spy Experiment - Flower Show Riots!
Mood : Pleased
Blog Update Request : Luqman Amnesia

Pretty much activity trough out this week, lets make it short!

10 October.
i. I gave my ass up over yaya. I cant fight her ego anymore. I simply let her go. Gudbye. Damn! missed her like hell.
ii. Nowadays, i've turn my dorm into a free gig house. U can feel 100% noise in my dorm. All the noise make other dormate freakin hangin sama aku. Muahaha. Besides, the dorm bwh aku also got their own sound system. But still cant fight our own edifier baby.

11 October
Math test. The test was hard && heartbreaking, seriously. Iman dah 5, 6 kali call aku suro gerak cepat. Aku pun agak rushing, done 2 question then get out from the hall. Faiz, abg long send me to the hostel. Siap tukar baju terus move on to ktm. Zaidi send me naik motor die. Iman still call && text aku asking where i am. Kat ktm jumpe ekin, my classmate. She accompanied me trough out my journey to Central Market. Seriously die agak macam kuat study dlm klas, tp that day die quite rapat sama aku. Bual-bual && gurau-gurau sume dlm train, serious perjalanan aku tuh rase pendek sgt. Sampai je kat cm, iman dah terpacak kat sane. Terus berbekalkan tenaga yg tinggal 75%, aku terus mengambil step ke what-so-ever kami gig tuh. Sumpah ramai hipster turun, fuck! Lagu meet uncle hussein tuh pun leh 2 step. Muahaha. Then masok waktu maghrib, showcase tuh stop kejap. Aku ngan iman terus gerak gi makan dlu. Kat mcD, die payung aku set McChicken saiz medium, siiut ar. Ko lupe tong aku extra Large ka? Habis makan, gerak gi tgk showcase balik. Time aku dtg balik, bittersweet tgh perform. Diorang nyanyi lagu raya. Smart gak ah. Diorang last performer. Still got much time, aku pun tnye beca die kat ne. Die dah otw gi central. Iman pun agak tergesa-gesa mahu pulang ke uitm time tuh. aku pun ok ar. Sampai kat central, aku tunggu la si beca dtg. Seblum tuh aku gi toilet dlu, then time kuar jumpe lak si setan beca tuh. Aku pun buntu nk gi mane time tuh. So aku sambungla bersauna kat mcpa. Jumpe senior kitorang kat central, die ajar camne nk gi sane. Die ckp die nk gi, tp takde duit psal masok kene bayar RM20. Aku ok je la time tuh. Duit raye byk lg. Kitorang gerak ar ke sane naik monorail. Sampai je maharaja, kitorang carik kat mane itu mcpa. Beca pun tak ingat kat mane itu tempat. Ikot je aku nye instinct, kitorang terus belok kanan. Sampai pun kat itu mcpa. Sampai je kat sane, kitorang tgk itu chinese people sedang bikin upacara ape ntah. Kat luar nmpak pijie bittersweet tgh lepak ngan bandmates die. Aku ajak die amek gmbar. Die ok je. Takdela sombong mane, seperti kata-kata mereka *bukan nama sebenar. Then kitorang masok, nmpak ade org jaga kotak besar. Mati-mati aku ingat kene 20 hinggit, then abg tuh ckp msok by donation je. Aku pun bg ar RM5 kat abg tuh. RM5 utk 2 org, mmg best ar! Aku pusing-pusing kat depan tuh, nmpak ade booth TheGreatSpyExperiment. Waduh, aku memang dah lame cari album diorang. Time tuh lak aku bwk 20 hinggit je. Waduh. Tak dpt beli. Then aku msk itu gig hall. Aku agak stunned gak la sbb ade seat, pelik je douh. Dah macam tgk wayang. At first band ape ntah yg main, dressing mcm itu the strokes. What ever la kan, exited sgt smpi lupe nk bgtaw name band. Ape ke bongok mereka tuh. Hehe. Lpas diorang habis perform, Deseters lak main, ok gak ar band nih. Bunyi ala-ala rock zaman bapak aku muda mudi. Ok la kowt. Time tuh kan, ade sorang mat salleh nih, duk german katanya. Pelik gak aku ade foreigner dtg tgk gig kat KL. Aku tnye ar die duk ape bikin dtg sini, sumpah aku bukan busy body nyah! hahaha. Die ckp die kat sini jd cikgu. Tp die dressing tak mcm cikgu langsung. Pkai skinny, spike, converse, baju fit ngan rambut afro. Siyer die dress cam rockers. Smart ar. Ok ok. Berbalik kepade citer, next band yang perform, they will kill us all. Aku dh pena tgk diorang perform, so dah biase ar ngan performance diorang yg agak gempak la jugak. Then bittersweet perform. Memang terbaik la. Ade sorang mosh chick nih. Terbaik ar die mosh rituh. memang seswai die nye dress, hairstyle ngan attitude die. Aku ade terserempak ngan die kat Kami showcase tuh. Time tgh haruk bikin step
ter-rabe die kot. Sbb aku ingat die laki. Ahahaha. Ouh ya, time pijie wat crowd surf, henset die jatuh. Aku yg kutip. Ingtkan mahal sgt, henset cam oya je. Aku pulangkan la balik. Muahaha. Ok, last band to perform TheGreatSPyExperiment. Crowd semakin ilang sbb time tuh dah lewat mlm. Aku decide ngan beca nk overnyte mlm tuh. Aku teruskan perjuangan, aku ajak beca layan skali. Kitorang together bukak step electro, layan lagu diorang. Siyes teramat salute ngan the way diorang perform. Memang buat crowd happy. Byk lagu diorang main. Aku amat berterimakasih kepada organiser sbb bwk band tuh gi KL. Setelah gig tamat, aku pun berjalan dari MCPA ke Bukit Bintang, then ke klcc, kemudian patah balik ke bukit bintang. aku repeat, berjalan kaki. Hahah. Rabak Macbeth aku yang baru beli tuh. Aku berjaga dari malam ke esok pagi nya. Aku stay kat McD kat BB. Esok paginye, aku ngan beca balek ke kptm naik train.

12 Oct.
Penat berjalan belum ilang lg. Loma ajak aku kuar ngan die gi mines. Aku pun on je la. Tgk duit ade lagi, lagipun dah jnji ngan die nk kuar. Linda, emy ngan hanim adek ku syg pun nk join. Lagi aku bersemangat nk pegy. Aku tgk beca, die wat muka kesian nk ikot jugak. Kitorang decide jalan je ah. Gadis-gadiskuh jalan dulu. Meninggalkan aku di belakang bersama beca. Sampai di depan hostel, hatikuh agak panas melihat kehadiran yuni di luar hostel. Semalam die baru ckp ngan aku yang parent die akan datang. Takde byk kejadian yang menarik happen, so i am stopping here.

3 comments:

amirul iman said...

1. pesal atas english, tp bawah terus jadik bm?

2. masa tu aku bawak kwn r bro. tepakse r balik. kalau x komfem aku ikot kau overnight.

Amira Zafirah said...

demn. aku nak ikot kau.
gig best dow.
jeles.

ceit.

sha_nixira said...

best2
;p
sumpah jeles